دوربین مداربسته

راهنمای خرید دستگاه ضبط DVR

راهنمای خرید دستگاه ضبط DVR

 

راهنمای انتخاب دستگاه ضبط DVR
دستگاه ضبط کننده دیجیتال ویدئو (DVR = Digital Video Recorder) قلب سیستم مداربسته شما می باشد. این دستگاه فقط تصاویر شما را ضبط نمی کند، بلکه تعیین می کند چگونه این تصاویر بر روی صفحه نمایش نشان داده شوند. DVR همچنین مکانی برای تعیین و انتخاب گزینه ضبط تصاویر می باشد .
در ضمن دستگاه های DVR جدید، به شما اجازه دستیابی به سیستم های مدار بسته از راه دور و از طریق اینترنت را نیز می دهند.

قابلیتها و امکانات دستگاه DVR :
– نمایش تصاویر بر روی تلویزیون ، مانیتور و در صورت وجود پورت HDMI ، نمایش بر روی دستگاههای با ورودی HDMI
– ذخیره تصاویر بر روی هارد قرار گرفته در سیستم یا دستگاه
– بازپخش تصاویر ضبط شده به صورت زمان بندی شده و مداوم
– امکان انتقال تصویر بر روی شبکه، اینترنت ، موبایل و کامپیوتر
– قابلیت اتصال موس و حافظه فلش به صورت USB جهت کنترل و ذخیره تصاویر
– امکان اتصال انواع دوربین گردان و کی پد مخصوص کنترل
– امکان اتصال انواع چشمی و سیستم هشداردهنده و چندین مورد دیگر

کیفیت تصویر در دستگاههای DVR
نمایش تصاویر دوربین مداربسته توسط دستگاه DVR ، از نظر کیفیت به ۳ نوع تقسیم می شود :
کیفیت تصویر D1 : بهترین کیفیت تصویر دستگاههای DVR می باشد. اندازه نمایش تصویر در این حالت ۵۷۶*۷۰۴ پیکسل می باشد.
کیفیت تصویر Half D1 : کیفیت تصویر از D1 پایین تر می باشد ولی در حد مطلوب و مورد پسند کاربر می باشد. اندازه نمایش تصویر در این حالت ۲۸۸*۷۰۴ پیکسل می باشد.
– کیفیت تصویر CIF : کیفیت تصویر پایین تری نسبت به دو حالت قبلی دارد. اندازه نمایش تصویر ۲۸۸*۳۵۲ پیکسل می باشد.

هارد دیسک ذخیره کننده اطلاعات
جهت ذخیره سازی اطلاعات و تصاویر از هارد استفاده می شود. در DVR های قدیمی از هاردهای IDE استفاده می شد که به دلیل محدودیت حافظه، زمان ضبط تصاویر پایین بود ولی در DVR های جدید که از هاردهای SATA نیز پشتیبانی می کنند، به دلیل افزایش حجم رسانه ذخیره سازی، مدت زمان بسیار طولانی تصاویر ویدئویی را در حافظه ذخیره می کنند. برای محیط هایی که مدت زمان ضبط تصاویر حائز اهمیت می باشد، ظرفیت هارد دیسک از فاکتورهای بسیار مهم می باشد که در انتخاب دستگاهDVR بایستی به این نکته اساسی توجه شود. از هاردهای متداول مورد استفاده در دستگاه های DVR می توان به ۵۰۰ گیگابایت و ۱ترابایت اشاره نمود.

 

 

تعداد کانال‌های ورودی
بیشتر DVR را با توجه به تعداد کانال‌های ورودی طبقه‌بندی می‌کنند. تعداد کانال‌های ورودی دستگاه های ضبط DVR معمولا چهار ۴ کاناله ، هشت ۸ کاناله ، نه ۹ کاناله و شانزده ۱۶ کاناله هستند. باید اشاره کرد که پیدا کردن DVR با تعداد کانال‌های نامتعارف تقریبا کاری غیر ممکن است بنابراین در موقع نصب سیستم باید به تعداد دوربین‌های نصب شده توجه داشته باشید و امکان افزایش تعداد دوربین‌ها در آینده را نیز در نظر بگیرید. از همین رو معمولا DVR را طوری انتخاب می‌کنند که تعداد وروردی‌های آن از تعداد دوربین‌های نصب شده بیشتر باشد.

نوع نمایش تصاویر
از آنجایی که DVRها با توجه به تعداد کانال‌ها و مدلهایشان روش‌های مختلفی برای نمایش تصویر دارند در موقع انتخاب و نصب DVR باید به این نکته توجه کنید. DVRهای ۴ کاناله قابلیت نمایش تصاویر بصورت یک ماتریس دو در دو را دارند. DVRٰهای ۹ کاناله جدا از نمایش ۴ تصویر همزمان می‌توانند ۹ تصویر همزمان را نیز در یک ماتریس ۳ در ۳ نمایش دهند. در صورتی که می‌خواهید از یک DVR یک کاناله برای نمایش و ضبط تصویر چند دوربین استفاده کنید باید از یک سوئیچر, کواد یا مولتی‌پلکسر نیز در کنار آن استفاده کنید.

فرمت فایلهای ضبط شده
DVRها دارای فرمت های مختلفی برای ضبط تصاویر دوربین مداربسته میباشند. فرمت هایی مانند Mjpeg ,MPEG4 ,H.264 و غیره. اختلاف بین این فرمت ها در فشرده سازی تصاویر و کیفیت تصاویر ضبط شده میباشد. به عنوان مثال DVR-H.264 با کیفیت و فشرده سازی قوی تری نسبت به DVR-MPEG4 میباشد و باالطبع قیمت بالاتری دارد اما اگر بیش از کیفیت نگران حجم و سرعت کار هستید، می توانید سراغ DVR-MPEG4 بروید.

مدت زمان ضبط
این پارامتر بیشتر به ظرفیت هارد دیسک یا هارد دیسک‌های نصب شده در DVR وابسته است. بیشتر DVRها این امکان را دارند که پس از پر شدن ظرفیت هارد بر روی داده‌های اولیه بازنویسی کنند. همچنین می‌توانید DVR را طوری تنظیم کنید که پس از پر شدن هارد دیسک به شما برای تعویض آن اخطار دهد. یکی از نکات مهم در مورد DVRها فرمت ذخیره سازی تصویر در آنهاست که می‌تواند نقش مهمی در افزایش کیفیت تصاویر ضبط شده و کاهش ظرفیت آنها داشته باشد. نکته مهم دیگر در زمان تنظیم DVR توجه به میزان کیفیت مطلوب با توجه به کاربرد دوربین‌هاست. در بیشتر DVRها می‌توانید رزولوشن و تعداد فریم‌های تصویر را برای هر دوربین مشخص کنید و همچنین فرمت رکورد نیز مهم است.

بیشترین تعداد فریم DVR
این پارامتر بیشترین تعداد فرم‌هایی را که DVR می‌تواند در یک ثانیه ضبط کند نمایش می‌دهد. در VCRهای قدیمی تعداد فریم‌های تصویر باید محدود می‌شد تا مدت ضبط تصاویر افزایش یابد. اما DVR به شما این امکان را می‌دهد تا با توجه به مدت دلخواه ضبط تعداد فریم‌های تصویر را انتخاب کنید. معمولا برای مکان‌هایی مانند ورودی‌ها و یا محل‌های کم اهمیت تعداد فریم‌های تصویر را تا ۱ فریم در ثانیه کاهش می‌دهند. برای مشاهده جزئیات بیشتر برای مثال در حالتی که برداشتن اجسام قابل تشخیص باشد باید از تعداد فریم‌های بالا استفاده کرد. بیشتر DVRهای معمولی ۲۵ فریم در ثانیه هستند و DVRهای با تعداد فریم‌های بالا برای ضبط مانند ۵۰ یا ۱۰۰ فریم, تنها در کاربردهای خاص مورد استفاده قرار می‌گیرند.در موقع انتخاب DVR به این نکته توجه داشته باشید که تعداد فریم‌های DVR را در حالت PAL در نظر بگیرید. برخی DVRها ۲۵ فریم در ثانیه را برای استاندارد NTSC و ۱۸ فریم در ثانیه برای PAL پشتیبانی می‌کنند.
اما نکته ای که شما در انتخاب یک DVR باید توجه کنید این است که معمولا تعداد بیشترین تعداد فریم به صورت کلی داده می شود. به طور مثال در یک DVR هشت کانال FPS 240 داده می شود که می توان با تقسیم ۲۴۰ بر روی ۸ کانال به تعداد فریم ۳۰ در هر کانال رسید که عددی بسیار بالاست و یا در یک DVR شانزده کانال ارزان قیمت تعداد فریم ۱۲۰ به شما داده می شود که به این معناست که این نرخ در کل کانالها مشترک شده و در هر کانال با فریمی معادل ۷.۵ تصاویر را ذخیره می کند که با بازبینی تصاویر به ناپیوستگی تصاویر پی می بریم.

Motion Detection (تشخیص حرکت)
به طور کلی در بیشتر موارد نیازی نخواهد بود که تمامی تصاویر دریافتی ضبط شود. سیستم تشخیص حرکت به شما کمک خواهد کرد تا تنها تصاویری را که در آنها حرکت وجود داشته ضبط کنید. این قابلیت در بیشتر DVRها وجود دارد. همچنین ممکن است DVR این قابلیت را به شما بدهد تا تنها محل خاصی را به عنوان محل حساس به حرکت انتخاب کنید. از دیگر نکات مهم در رابطه با سیستم تشخیص حرکت تنظیم میزان حساسیت سیستم با توجه به کاربرد خاص آن است. هر چه حساسیت سیستم پایین‌تر باشد حجم حرکت بیشتری برای فعال کردن سیستم نیاز خواهد بود. از نکات مهم دیگر در زمینه تنظیمات تشخیص حرکت زمان‌های قبل و بعد از تشخیص حرکت است. DVR این امکان را به شما خواهد داد تا مشخص کنید که تصاویر تا چند ثانیه قبل از تشخیص حرکت و تا چند ثانیه بعد از تشخیص حرکت ضبط شوند. سیستم تشخیص حرکت Motion Detection تقریبا مانند دتکتورهای تشخیص حرکتی که به عنوان دزدگیر مورد استفاده قرار می‌گیرند عمل می‌کند. در صورتی که DVR امکان استفاده از سیستم را به شما نداد می‌توانید از دتکتورهای PIR استفاده کنید. البته انجام این کار نیازمند سیم‌ کشی جداگانه و هزینه بر است.

قابلیت آلارم
خروجی های RS485 برای دوربینهای مداربسته اسپید دام است که با تنظیم پروتکلها در منو DVR می توان دوربین PTZ را به حرکت انداخت. اما شما ورودی سنسورها را می توانید به چند چشمی متصل کنید تا به محض تحریک چشمی دزدگیر, فرمانی به DVR داده شود و دوربین کانال مورد نظر شروع به ضبط کند. گاهی ترمینالهای سنسورها دو به دو جدا شده اند که کار آسان شده است اماگاهی شما باید از ترمینال کانال و ترمینال GND که مشترک می باشد استفاده نمایید. صورت کلی کارکرد این ترمینال دقیقا شبیه دزدگیر می باشد .
خروجی آلارم نیز وقتی به کار می آید که شما صدای آلارم را در منو DVR فعال کرده باشید و با تحریک شدن دوربین مداربسته به واسطه MOTION یا سنسور ، می توانید یک مثبت و منفی 12 ولت از آن بگیرید تا به یک آژیر یا وسیله دیگر وصل کنید.

مشاهده و تنظیم از راه دور دستگاه دی وی آر DVR
در صورتی که DVR واسط‌های RS232 یا RS485 را داشته باشد امکان اتصال DVR به رایانه برای شما ایجاد خواهد شد و می‌توانید DVR را با استفاده از نرم افزاری که در رایانه خود نصب می‌کنید تنظیم کرده و تصاویر را مشاهده و ضبط کنید. برای اتصال به LAN به یک سرور نیاز خواهید داشت تا بتوانید از طریق شبکه به تصاویر دوربین‌ها دسترسی داشته باشید.

کامپیوتر در مقابل DVR
شاید در نگاه اول تصمیم گیری ساده باشد ولی وقتی به میزان هزینه و مزایا و معایب هر کدام را در نظر می گیریم باید به شرایط مکانی خود نگاهی انداخته و بعد تصمیم بگیریم.

با استفاده از دی وی آر شما یک ضبط کننده مستقل خواهید داشت که تنها کارش ضبط کردن تصاویر دوربین است و به راحتی به ورودی و بازبینی دوربینها تسلط خواهید داشت. نرم افزار و سخت افزار DVR از پیش نصب شده است و با یک دکمه به کار خواهد افتاد.
سیستم عامل DVR لینوکس می باشد که بر اساس نیازهای هر DVR باهم فرق می کند و کمتر در معرض ویروس و کرم های رایانه ای است و با توجه به اینکه اگر سیستم کنترل از راه دور فعال گردد DVR دائم به اینترنت متصل خواهد بود, باز هم احتمال ویروسی شدن و از کار افتادن دستگاه بسیار ناچیز است. بهرحال هزینه خرید DVR کمی بیشتر از استفاده از کامپیوتر برای نظارت تصاویر دوربین مدار بسته خواهد بود.

کارت های DVR مبتنی بر کامپیوتر، ضبط کننده ی دیجیتالی هستند که با استفاده از یک کامپیوتر که عمدتا بر پایه سیستم عامل ویندوز است می توانید تصاویر دوربین های مداربسته را ضبط و بازبینی کرده و همچنین کار معمول خود را با کامپیوتر انجام دهید.
بسیاری از کامپیوترهای معمولی را می توان با خرید یک کارت DVR مناسب و نصب نرم افزارهای آن تبدیل به یک ضبط کننده ی DVR همه کاره کرد که تمام کار یک دستگاه دی وی آر را انجام می دهد. این کار می تواند مقرون به صرفه باشد بخصوص وقتی که در آخرین ارتقا کامپیوترتان قبلا کارت DVR را نیز نصب کرده باشید.

شکست بزرگ کامپیوتر در مقابل دستگاه DVR در احتمال ویروسی شدن زیاد کامپیوتر است که ممکن است ضبط تصاویر شما را مختل و یا بدتر از آن باعث از کار افتادن هارد دیسک شود و مساله دیگر در این است که ممکن است از کامپیوتر استفاده هایی مثل مرور در اینترنت، بازی و کار با برنامه های سنگین شود که بسیار به کامپیوتر فشار آورده و احتمال هنگ کردن و از کار افتادن سیستم بالا میرود.
شکست دیگر کامپیوتر در مقابل DVR در ذخیره سازی تصاویر و استفاده از هارد دیسک است. اگر کامپیوتر شخصی ما همان دستگاه ضبط کننده تصاویر باشد پس طولی نمی کشد که برای اندک فضایی رقابت شکل می گیرد و این مورد می تواند آزار دهنده باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *